Malaga får ett eget SOHO

wikimedia
wikimedia

Det kommer troligen byggaa ett Soho i området Muelle Heredia Ensanche , förslaget har  kommit från företag och invånare området

Man vill göra stadens centrum till en mer levande stadsdel för kultur och konst. Området Muelle Heredia Ensanche ligger strategiskt placerad mellan hamnen, Alameda Principal, floden och parken.

Borgmästaren i Málaga, Francisco de la Torre, talade vid ett möte i förra veckan och meddelade då att Málagas Soho kommer vara verklighet inom tre till fyra år. Vidare tillsätts nu kommittéer för marknadsföring och reklam, kultur, turism, näringsliv och stadsplanering. Man har redan förslag på ett nätverk med kulturella kaféer och renoveringsplaner samt letar efter tomma lokaler som skulle användas till marknader, kulturella aktiviteter och bokmässor.

Borgmästaren har lovat 1.500.000 € från Rådhuset som finansiering för att förbättra området, men han betonade att vad som kommer att vara nyckeln till projektet är att den privata sektorn kommer med bidrag.