Norrmän jagar billiga bostäder i Spanien

13/7 Norrmännen jagar billiga bostäder i Spanien
18000 Norrmän har enl den norska tidningen Dagens Näringsliv planer på att köpa semesterbostäder i just Spanien. Tidningen har gjort
en undersökning och rapporterar att mäklarna unisont säger att priserna på ”sämre lägen” och lågkvalitetsbyggen är
de som fallit mest upp till 40-50% och de som ligger i sämsta lägena kan komma att falla ytterligare medan kvalitetsbyggen och bostäder i ”bra lägen” bara fallit runt 15-20% sedan 2007 och nu nått botten. Man poängterar att man måste sklija mellan dessa
Antalet Norrmän som är intresserade av att köpa bostad i Norge sedan 2005 fram tills nu ökat markant ett högre intresse än tom guldåret 2007 då priserna var ”all time high” i Spanien. Informationen kommer från Norska Prognosentret antalet tv i tabellen avser 1000 tal