Arbetslösheten högre igen sista kvartalet 2010

Arbetslösheten i Spanien är tillbaka på över 20 procent under sista kvartalet 2010. Detta betyder att 138.000 arbetstillfällen gick förlorade enligt publicerade uppgifter idag av landets statistik institut INE.

Detta innebär en ökning från 19,8 procent till 20,3% det är också den högsta nivån sedan andra kvartalet 1997, då den var 20,7%.
INE sade i ett uttalande att ökningen av arbetslösheten drevs av tjänste-och byggsektorn. Totalt var 4,7 miljoner människor arbetslösa under fjärde kvartalet i Spanien, som har den högsta arbetslösheten i västvärlden.
INE,s  uppgifter visar samtidigt att arbetslösheten fortfarande är rätt olika inom landet, där de rikare norra och de fattigare södra regionerna skiljer sig så mycket som från 11% i Baskien till 29% på Kanarieöarna.