Illegal gatuhandel med kopior problem i Benalmadena

Illegal kopia av en Louis Vuittonväska

Den illegala gatuhandlen i Benalmadena Costa beläget på Costa del Sol, har orsakat många klagomål till kommunen. Nu sätter Benalmadena kommun i civilpolis på spaning. Det säljs är kopior av kända märken som Luis Vuitton, Gucci, Prada, Bereitling med flera. Försäljningen sker främst på stranden och runt gatorna, det är inte bara i Benalmadena detta sker det finns många försäljare som ofta är illegala immigranter från Afrika som rör sig i områdena i Puerto Banus och Marbella. Det är mest solglasögon, klockor, väskor, slipsar, kopior på CD skivor och filmer som säljs
Tidigare har Fuengirola , Estepona och Marbella beslutit att ta krafttag mot den illegala gatuhandlen.

Medlemmar av köpmännens förening Asociación de Comerciantes y Empresarios de Benalmádena (ACEB) menar att den olagliga handlen medför en förlust på 40 procent av butikernas försäljning.

Kommunen Benalmádena har beslutat att sätta in civilaspaning  på de mest populära gatorna under sommarmånaderna.