Ny skatterabatt för köpare av fastigheter i Spanien

Den spanska regeringen har genomfört en ny lag som medger 50% undantag för kapitalvinst på fastigheter köpta innan årets slut

 

Det medför att alla fastigheter köpta mellan 12 maj 2012 och 31 December 2012 får 50% rabatt på vinsten vid senare försäljning.  Det finns ingen gräns för dagen till försäljning. Dvs man kan sälja den efter 2 år, 5 år, 20 år eller närhelst. Det enda villkoret är ditt köp måste slutföras innan årets slut.  Detta kommer vara en stor fördel då skattesatsen nu är 21% nu och skulle kunna öka i framtiden.
Detta har staten tagit fram i avseende att stimulera till köp, man har tidigare även en rabatt för nyproduktioner med halva notariekostnaderna för att få fart på marknaden.

 

Fastighetspriserna i Marbella och de omgivande områdena ligger nu på lägsta nivå på 7 år. Det anses rätt tillfälle att köpa nu enligt experter från branschen vilket också sker!
Försäljningen av hus till utlänningar har ökat avsevärt under 2012, då priserna är låga och vi skandinaver har även en mycket fördelaktig valuta.