Falska sedlar för 1,5 miljoner € har beslagtagits

Foto - inrikesministeriet Spanien
Foto - inrikesministeriet Spanien

En stor sedelförfalsknings-härva har nystats upp
Mer än 1,5 miljoner € i falska sedlar har beslagtagits
Spaniens rikspolisstyrelse har beslagtagit mer än 1,5 miljoner € i falska sedlar,  det största falska valuta nätverket som någonsin har upptäckts i Spanien.

Det är också en av de största som någonsin upptäckts i Europa. Fjorton personer har gripits, däribland förfalskaren och de viktigaste distributörerna. En av dom hittades med  50.000 € i falska sedlar i sin ägo.
Inrikesministeriet sade i ett pressmeddelande på tisdagen att nätet redan hade delat ut 2 miljoner € i falska sedlar i Spanien och Europa, och hade klart för leverans och produktion till ytterligare 1,5 miljoner €.
Man hade också maskiner för att tillverka förfalskade DNI och Idkort . ett distributionsföretag för konserver som ägs av det chefen för nätverket användes som täckmantel för förfalskningsverksamheten.
Ytterligare 11 misstänkta greps i en tidigare fas av undersökningen i juni, då ett ton cannabis beslagtogs av polisen.