Guardia Civil får nya uniformer

Guardia Civil får nya moderna uniformer.

Generaldirektören för polisen och Guardia Civil, Francisco Javier Velazquez, presenterade de nya uniformerna. Uniformerna kommer ha samma gröna toner somn tidigare . De flesta  kontor kommer att bära uniformer som utformats särskilt för polisiära arbeten,   vissa enheter, såsom desarmeringspersonal, trafik, naturskydd och andra, kommer att ha andra uniformer anpassade till deras behov.

Den nya uniformerna kommer kosta landet  21.5 miljoner euros. De första kontoren som får de nya uniformerna är   officerare i A Coruña, Alicante, Gijón, Oviedo, Badajoz, Baleares, Barcelona, Cáceres, Cantabria, Ciudad Real, Granada, Huesca, La Rioja, Leon, Madrid, Murcia, Navarra, Pontevedra, Sevilla, Toledo, Valencia, Biscaya och Zaragoza. De kommer att börja använda den nya uniformen, som successivt kommer att införas inom andra områden från och med nu och till slutet av nästa år.

De gamla uniformerna  med den berömda trekantiga hatten som kallas för tricornio kommer endast att användas för vissa officiella tillfällen.