Spanskt flyg undsätter flyktingar från Libyen

Spanien kommer att skicka ett plan till Tunisien idag Torsdag för att hjälpa tusentals egyptier som flyr oroligheterna i Libyen, enligt Spanska UD.

Planet kommer att lyfta från en militärflygbas i Torrejón de Ardoz i närheten av Madrid för den tunisiska ön Dejerba nära gränsen till Libyen vid middagstid (1100 GMT), sade departementet i ett uttalande.

Det kommer att genomföra tre dagliga flygningar mellan Djerba och Kairo för att få egyptiska medborgare hem. Planet har även med humanitärt bistånd från Spanien till Tunisien avsett till flyktingarna.

Många flyr nu över nordvästra gränsen till Tunisien, inklusive de många egyptier som nu fastnat i flyktingläger med små utsikter att komma hem. Även Storbritannien skickar flera plan att flyga tusentals egyptiern som finns uppsamlade  i flyktingläger, medan Frankrike planerar skicka en helikopter till vattnen utanför Libyen för att hjälpa till att evakuera civila.