Spansk turism upp

Spanien kan nu förvänta sig ett kraftigt lyft inom turistnäringen eftersom nordeuropeiska soldyrkare inte längre kan åka till de populära semesterorterna i Egypten och Tunisien på grund av oroligheterna. Spaniens största konkurrenter se densast åren har varit just destinationerna Egypten och Tunisien som har ungefär samma flygavstånd som till Spanien. Man har valt dessa destinationer eftersom det är billigare med restaurantbesök och liknande i arabländerna. Engelsmän och Tyskar börjar nu se sig om efter andra resmål där Spanien framförallt Kanarieöarna bliviet ett naturligt val. Kanarieöarna focl 8,8% föer turister än normalt under januari hela  866.476 utländska besökare kom förra månaden. Turistminister Miguel Sebastian uttalade sig efter siffrorna släpptes. ”Vi har gynnats på ett sätt av krisen i Egypten och Tunisien eftersom det har avledas turister från dessa länder, särskilt till Kanarieöarna,”  ”Detta bör emellertid inte vara målet för vår politik. Vår policy är att öka konkurrenskraften och förbättra främjandet av Spanien utomlands, särskilt i de länder turistmarknaden i framtiden som Ryssland, Kina och Indien. ”

Turistnäringen på Kanarieöarna hoppas på 300.000 extra besökare i vinter det vill säga Januari till april. Övriga Spanska regioner har fått en ökning speciellt de som erbjuder ”all-inclusive” paket.