Inte så illa i Marbella!

KRÖNIKA  –  Januari

Av Annika Silver  Foto; Annika Silver

Det är inte så tokigt…
Medan större delen av Europa har temperaturer är nära 0 º C, har vi här  på Solkusten det riktigt bra! Vissa dagar når upp i 22  ° C.
Vi har spännande tider här i Marbella med ovanligt många nyetableringar, speciellt i Nueva Andalucia som är mitt personliga favoritområde. Vi har fått  flera helt nyöppnade riktigt bra krogar, restauranger och tom ett mindre Yogacenter i Nueva Andalucia.

Nya krogar:

Ett riktigt läckert nytt ”innecafe- bar-krog” Solo för alla åldrar 30-60++ beläget mellan Centro Plaza och hamnen, det är helt fullt från morgon till sen kväll. Lite av ett inneställe för vuxna, alla åldrar på  kvällen
Inte mindre än 3 nya indiska restauranger öppnade under 2010 bara i Nueva Andalucia, två vid Aloha som har blivit superhett område för mat och utelivet då främst för oss som är ”halvpermanenta”  turisterna hittar inte hit
Ett roligt ställe i Aloha är en restkurant kombinerad med Yoga som inriktar sig på ”ren” men god mat, sallader och grillat samt nyttiga smoothies”Svenskrestaurangen”  Gambasol har blivit Nellys. Gambasol har varit ett vattenhål för svenskar som åkt till, troligen är flytten en hit eftersom det är besvärligt att ta sig till San Pedro  i och med det nya vägbygget. Dessuto9m var ju Aloha ett ypperligt val som är det nu  ”hetaste” området för bofasta i Nueva Andalucia. Utsökta köttbullar serverades med kravodlade grönsaker. Mer kommer i ett ett senare inslag med ägarinnan

Övriga etableringar: Ett flertal mäklerier av varierad art och seriositet har öppnat varav några som gått i konkurs återuppstått i nya namn.  Åter andra är helt nya på marknadenI England reflekterar man över de chockerande vinsterna som Golden och Sachs gjorde, antagligen har europa det uppenbart inte så hopplöst som det först verkade.

Väl mött!
Annika Silver

Köptips!
Köparens marknad härskar ett tag till! Botten nåddes troligen i Nueva Andalucia för 6 månader sedan. Proffs investerarna har dykt upp både för egen del och både Engelska och andra fondförvaltare till de  investeringfonder dom förvaltar. Priserna nu ligger ung 30% lägre än toppnoteringarna 2007 om man ser till en normallägenhet i mellanpris i Marbellas A-lägen.