Höjt kreditbetyg

GoingUpStandard & Poor världens mest anlitade kreditvärderingsinstitut har höjt kreditbetyget i Spanien till BBB+. det är tre graders uppgradering emot den senaste ratingen

S&P anser nu att Spaniens ekonomi har stabiliserats. Och världens ledande ekonomer är inte längre oroade för att Spanien inte ska kunna betala av sina lån och räkningar.  Detta är glädjande för spaniens affärsmän investerare och premiärminister Mariano Rajoy som inför nästa väl i December kan se fram emot en säkrare valutgång

Uppgraderingen reflekterar S&P,s åsikt om att landen nu har en stark och balanserad ekonomi som förbättrats gradvis men stadigt under de senaste 4 åren

Även arbetslöshets siffrorna har förbättrats

Geoffrey Minne, en ekonom på ING Bank i Brussel, har uttalat sig till Bloomberg att han är förvånad över denna stora uppgradering efter som det nu är valår och innan utgången är säkrad kan man inte veta om det uppkommer en risk med nya ledare och oppositionen får regera.