Lokalval i Marbella i Maj

Lokalvalen i Marbella maj 2015 är svårt att förutse utgången på enl politiska kännare.

Marbella är den kommun i Malagaprovinsen med flest EU-utlänningar som har rösträtt att rösta, det är idag nästan 5000 som registrerat sig.

Kampen för att vinna de lokala valen 2015 kommer att utkämpas på många fronter. En av fronterna är att locka utländska medborgare med löften om förbättring av vägarna och den pågående kampanjen för att öka turismen i Marbella.

Marbella borgmästare Angeles Muñoz förklarade hur väl staden hade studsat tillbaka från tidigare svårigheter.  Det var uppenbart hur stolt Muñoz är av stadens utveckling. Hon förklarade att turism förväntningar hade uppfyllts och med överträffat 2014 med en 94 procent beläggning i oktober, med högre än augusti 2011.

I själva verket har staden fått erkännande för 2014 Travelers Choice Awards som den sjunde bästa semestermål i Spanien och detta har medverkat till att fler hotell syftar till att hålla öppet även under vintersäsongen. Staden försöker nu främja turismen internationellt och är för närvarande även i full gång att nå ut till den kinesiska marknaden.

Ändå har inte bara turismen förbättrats i Marbella. Även förtroendet är på uppgång med nya företag som etablerar sig varje vecka och ny statistik visar att marbella är den sjunde bästa spanska staden för totala mängder av fastighetsförsäljningar, högre än regionala huvudstaden Malaga.

Rådhusteamet har arbetat för att rensa bort kvarvarande skulder från tidigare råd och har nu bara 34 dagars försening för betalning till leverantörer.

Rådhuset i Marbella har också lagt fram en plan för att bygga 36 nya vägar i Marbella-området.  Medan borgmästaren är nöjd med det arbete som utförs av fullmäktige, är hon alltid snabb att betona att det alltid finns mer utrymme för förbättringar och lovar att fortsätta att sträva efter att göra Marbella till Spaniens bästa turistmål och det bästa stället att leva och arbeta i.

Comments are closed.