Spanien inför nya åtgärder emot terrorism

två som bekämpar terrorismSpaniens politiska partier har gått samman i ett försök att bekämpa terrorismen genom nya åtgärder som syftar till att bekämpa ”ensamvargar”. Premiärminister Mariano Rajoy (Partido Popular)  och oppositionsledaren för socialistpartiet, Pedro Sanchez, har kommit överens om att införa en lag som ger hårdare straff för terrorbrott.

De nya antiterroristlagarna kommer att omfatta områden som finansiering av kriminell verksamhet, resor till krigszoner och förbjuda inlägg som hjälper terrorister på sociala medier.

Beslutet härrör efter förra månadens attacker från militanta islamister i Paris.  ”Vi får nu bättre rättsliga och operativa verktyg för att garantera frihet och säkerhet för spanska medborgare”, sade Rajoy.  Regeringen har redan genomfört flera  lovande reformer mot terrorism sedan förra året, men Parisattackerna har aktualiserat nya införanden och behov av  den nya lagstiftningen. Online rekrytering och utbildning av extremister är också en viktig måltavla man bekämpar med det nya lagförslaget.