Biltullarna sänks

tullar
Betalvägar i spanien får sänkta prisern foto: Wikipedia

Spaniens krisdrabbade avgiftsbelagda motorvägar blir billigare vid lågtrafik för att få bukt med problemen att bilister väljer gamla avgtiftsfria vägar

Vägarna transporterar färre än 16.000 bilar om dagen i genomsnitt, den lägsta siffran sedan biltullarna öppnade 1996. Förra året var sjunde året i rad för de företag som satsat på betalvägarna. Sedan starten har trafikmängderna minskat med en tredjedel.

Spanska transportinfrastruktur måste förbättras och för att få till en handlingsplan för tillväxt, konkurrenskraft och effektivitet behövs förändring för att förbättra Spaniens ekonomi. Bland åtgärderna ses förändringar av transportinfrastrukturen , varav en del skulle innehålla lågtrafik tullsänkningar på avgiftsbelagda vägar. VI har därmed sänkningar att vänta under lågtrafiktid och utanför turistsäsong

Spanska tjänstemän säger bara att det är en åtgärd som ”kommer att utvecklas inom kort” men inte när.