Skyfall skapade kaos i Palma

SkärmklippDet varade bara i en och en halv timme, men det var tillräckligt för att översvämma hela staden. Promenaden var helt översvämmad och stängdes av för trafik.  Vädrleksrapporten hade varnat för kraftiga regn men detta var lite mer än man väntat.

På Cami de sa Vileta, ett klassiskt översvämningsområde, var det mer än 8 centimeter djupt vatten och på Andreu Torrens slocknade trafikljusen av regnet

Det verkliga problemet, enligt en Miljöpartiet språkrör, var att avloppssystemet inte är tillräckligt stor för de kraftiga skyfallen som kan hända på ön och, som ett resultat, drabbas vägar, företag och privata hus.

I en och en halv timme att det varade regnet och 32 separata händelser rapporterades från mindre problem som avstängda vägar till värre saker som att företag att översvämmats.