Spansk bomarknad har fått nya intressenter

Skärmklipp

Det nya  ’Golden Visa’ systemet som ny opererar i Spanien har ökat intresse på kö med hela  2,500% från Mellanöstern jämfört med samma period , för 2012 enligt data hämtad från det stora byggföretaget Taylor Wimpey España.

Sedan  2013,  har icke EU medlemmar med mer än  500,000 Euros att investera på boköp automatiskt fått permanent tillstånd att bo i Spanien.

Detta har medfört ett stort ökat intresse inte bara från Mellanöstern men även från Asien och Ryssland.

De låga fasstighetspriserna i Spanien kombinerat med ett EU – residens medlemskap har boostat turismen ordentligt de senaste månaderna, då dessa köpgrupper kommit på semester för att se på bostäder.

The low property prices in Spain, which suffered from a glut of unsellable property during the credit crisis and high levels of repossessions, combined with the ability to secure EU residency has boosted tourism in recent months as potential buyers flock to the country to find their perfect property.

Bara antalet Ryssar som besökt Spanien från i somras har ökat med 30% till  838,876.Hur många av dessa som är hugade köpspeklunater vet man ännu inte. Men det förnyade intresset att investera i Spanska fastigheter är goda nyheter för säljare som i många fall väntat ut de tuffa tiderna för att kunna sälja.