Malaga flyg får 22 nya destinationer

malagaUnder den kommande säsongen passagerare kunna flyga direkt mellan Costa del Sol och 22 nya destinationer, enligt uppgifter släpptes på tisdagen av Airports Authority Aena.

Denna sommar kommer fler än 50 flygbolag flyga till och från flygplatsen. Malaga är på tredje plats i  EU med flest flyg från Storbritannien, och denna position har stärkts denna säsong med en ny direktlänk till Cardiff, som drivs av Vueling, och en ny Aer Lingus flyg till Belfast.
Anslutningar med Tyskland håller på att förbättras, eftersom researrangörerna har larmat om ett akut behov av fler direktflyg på ITB turistmässan i Berlin tidigare i år. Ryanair erbjuder nu direktflyg mellan Málaga och Dortmund och passagerare har flugit till Hannover med Vueling sedan 17 mars. De första direktflygen med Jetairfly till Bryssel lämnade Malaga flygplats nyligen.  Senare på säsongen, från juni kommer Turkish Airlines börjar flyga direkt mellan Malaga och Istanbul, en länk som anses öppna porten till Asien.
Även i juni kommer Delta Airlines återuppta sina direktflyg mellan Costa del Sol och JFK-flygplatsen i New York. Denna flygning kommer att köra fyra gånger i veckan under juni och juli och frekvensen ökar till fem gånger i veckan i augusti. Denna flygväg kommer att drivas i samarbete med Delta joint venture partner Air France-KLM.