Spaniens prinsessan Cristina till förhör

Prinsessan Cristinaslutligen delgivits misstanke om inblandning i makens affärer med  Iñaki Urdangaríns Foto: Wikimedia Commons
Prinsessan Cristinaslutligen delgivits misstanke om inblandning i makens affärer med Iñaki Urdangaríns Foto: Wikimedia Commons

Prinsessan Cristina av Spanien har nu involverats i korruptionsskandalen som hennes man Iñaki Urdangarín är anklagad för. Under onsdagen kallades prinsessan till domstol för att svara på frågor om anklagelser att hennes man och hans affärspartner förskingrat  ca 5 miljoner Euros i offentliga medel till företag som de kontrollerade.

Undersökningsdomaren Domare Jose Castro sade att prinsessan var styrelseledamot i två av hennes makes företag och att det fanns indikationer på att hon var medveten om att hennes man använde hennes namn och status i sina kontakter, som båda gynnats.

Han sade att för sonden att vara fullständig och visa att rättvisan behandlar alla lika hon skulle behöva ifrågasättas.

Det är enligt uppgift första gången spanska kungligheter har kallats till förhör av polisen. Prinsessan Cristina, den yngsta dotter till kung Juan Carlos, skall kallas den  27 april till Palma de Mallorcas domstol.

Det kungliga palatset har vägrat att kommentera

Spekulationer om att prinsessan skulle vara inblandade började när Torres uppgift överlämnade kopior av e-postmeddelanden han utbyts med Urdangarín.

Källa Foxnews,com