Mijas börjar legalisera bostäder med licensproblem

SkärmklippMIJAS stadsfullmäktige har utarbetat en rapport som identifierar 4.200 illegalt byggda fastigheter inom kommunens gränser. ( dvs svartbyggen utan godkända bygglov/slutbesiktningar)

Dokumentet kommer revideras vid nästa rådsmöte och därefter skickas för godkännande till Junta de Andalucía. Om det godkänns, skulle det innebära att 80 procent av illegala bostäder kan legaliseras.
Mijas stadshus blir då först i Malaga provinsen att ta ett sådant steg.

Områden som kommer behandlas är Valtocado, La Atalaya, Entrerrios, Majadilla del Muerto, La Alqueria-El Hornillo, Osunillas, La Alberquilla, El Chaparral och Los Perales , det finns hela 3.500 hushåll som skulle kunna legaliseras enligt kommunalrådet för stadsplanering Manuel Navarro.

Om den regionala regeringen bifaller yrkandet måste ägarna själva kontakta stadshuset för att legalisera sina hem och andra byggnader. Denna process kommer bli  lättare att genomföra för bostadsinnehavarna då eftersom det då inte längre finns rapport om olaglig byggnation för bostäderna. Man kommer också få ändra den allmänna stadsplanen för att få samverkan detta planeras  ske under 2013.

Emellertid har någon lösning för områdena La Roza, El Rincon del Hinojal och Rancho de la Luz ännu inte kommit till stånd då planerna ej godtogs av Junta de Andalucía.

NOT RED. Det som  kan hända är att de som inte godkänns blir rivningshotade eller beläggs med böter ( gäller även nya köpare) detta får framtiden utvisa… Därför är det viktigt att man köper genom registrerad spansk mäklare ( svensktalande) som verkat i många år… Och att man alltid använder sig av advokat för att inte råka hamna i ett läge där man köper i ett ”svartbygge” Detta gäller hela kusten, oftast hamnar man i denna typ av köp när man surfar runt och inte vet vem man gör affärer med. Kontakta gärna www.Silver-Estates.com för en säker affär