Antonio Banderas hade inget bygglov

Antonia Banderas med familj har en strandvilla på Solkusten stranden sedan några år. Nu förlorar han en bit av marken.

Banderas köpte villan av en ägare som inte haft giltigt bygglov. Malagas kommun tar numer i med hårdhandskarna när det gäller ogiltiga bygglov och strandlägen är rivininghotade.
Banderas har klarat sig någorlunda genom att han rivit en del av sitt hus och efterskänkt 1200 m2 av sin tomt till kommunen som kommer bygga en gångbro där för att allmänheten ska kunna passera längs stranden

Antonio Banderas foto Petr Novák, Wikipedia.

Rivningen 19 februari var av muren som vetter mot stranden. Förutom att Banderas hus legaliseras genom eftergiften har skådespelaren också fått lov att höja muren kring sitt hus med en meter. Gångbron som kommer uppföras i trä byggs av svenska företaget Martinsons, som tidigare bygg flera liknande broar längs strandpromenderna på Solkusten. Kommunen försöker förlänga strandpromenaderna längs hela kusten

Numer kan man promenera ända från San Pedro till Marbella längs strandpromenaderna