Standard & Poor optimistiska

Spanien och andra oroliga ekonomier i Euroområdet som Spanien, Portugal och Irland kan återhämta sig snabbare än väntat säger S & P.

Enligt ratinginstitutet S & P verkar de oroliga ekonomierna i periferin av euroområdet, som Spanien, Portugal och Irland, kunna återhämta sig snabbare än man ursprungligen trodde tack vare sina brutala ekonomiska justeringar, med de stora åtgärdspaketen som verkar ha effekt. Fallande kostnader och stigande konkurrenskraft och exporttillväxt har väckt en optimism för 2013.

”Det går snabbare med återhämtningen tack vare en ökad export”, säger S & P.

Spanska exporten har ökat med 19% sedan 2008, vilket är ”särskilt imponerande för en så stor ekonomi.” Som ett resultat har underskottet i bytesbalansen blivit positiv för första gången på fjorton år, och fallande arbetskostnader kommer snart att uppmuntra företag att börja anställa igen. .