Nya regler kring bostadslån?

Premiärminister Mariano Rajoys parti PP ( Partido Poular ) har sagt ja till en specialdebatt om Det spanska parlamentet ska hålla en specialdebatt om lagändringar gällande Spanska hypotekslån.
1,5 miljoner spanjorer har undertecknat en petition och regeringen har lyssnat. Bostadslånen har varit fokus för bittra protester under den ekonomiska krisen, många känner sig inlurade av bankerna som i vissa fall vräker bostadsinnehavare, bankerna har återtagit 400.000 pantsatta fastigheter i Spanien.

Notering RED
Av dessa kommer troligen ”Banco Malo” / Bad Bank Sareb köpa upp många av fastigheterna från de spanska bankerna för att om några år avyttra dom när läget eventuellt kan ha stabiliserats. Sareb är en spansk nyöppnad räddningsbank som köper upp återtagna bostäder från spanska banker.