Spansk flygstrejk i Jul ett faktum

Iberia genomför flygstrejk i December

Nu är datumen för strejken klara, de kommer genomföras följande datum,  14, 17, 18, 19, 20 och 21 december. Om inte ledningen tar tillbaka varslen.

Alla sektioner inom flygbolaget Iberia strejkar utom piloterna, som ändå säger sig sympatisera med strejken. Motivet är den varslade uppsägningen av 4 500 anställda. Man protesterar mot de kommande nedskärningarna. 4 500 personer ska sägas upp från det förlusttyngda bolaget och flera linjer läggas ner. Iberia vill även att sänka personalens löner längre fram då bolagsledningen uppger att det krävs en sanering för att rädda Iberia. Går inte facket med på detta hotar man mede fler uppsägningar. Flygstrejken kan även till viss del påverka andra flygbolag eftersom Iberias markpersonal hanterar bagage för resenärer från olika bolag.

Facket hävdar också att det finns en plan att avveckla Iberia, till förmån för partnern British Airways.

Förra året var det en större flygstrejk som regeringen avblåste pga landets säkerhet.

NOT

Övriga flygbolag som Norwegian osv fungerar som normalt, men det kan ta lite längre tid att få ut resväskorna i Spanien dessa dagar! / RED