BBVA Bank säljer av 2€ milj. lån till USA

BBVA som är spaniens största privatbank säljer 2 miljarder € av sina ”dåliga” lån ur sin Camilia portfölj till USA intressen. BBVA har förhandlat med fonder som  Lone Star, Cerberus, Orion kapital och Varde och  El Confidencial. Banken ligger nu i förhandling och förväntas skriva på en uppgörelse med  Lone Star och Varde.

Lone Star kan få köpa lånen med en rabatt på mellan 35 och 40 procent, medan Varde vill betala cirka tre cent för varje euro i en portfölj av misslyckade konsumentlån.

BBVA, lider liksom hela Spanska banksektorn av fastighetskollapsen. Regeringen vill bankerna att skriva av de dåliga lånen för att få fart på ekonomin gå igen.

Banken har redan lyckats få Det har redan fått ordning på två tredjedelar av de nödvändiga kraven den har på sig för att få en  ren balansräkning.

Santander är en annan spansk bank som redan genomfört en liknande typ av affär som kallas Operation Escudería, där man sålde 1,5 miljarder € av sina  hypotek och konsument lån till Cerberus och Lone Star tidigare i år.