Ryanair drar ned på flygningar till Spanien

Ryanair har beslutat sänka antalet flygningar till och från Spanien på grund av skyhöga flygplatsavgifter ,det är främst en explosiv uppgång av flygplatsskatten som skett.

Detta kommer att innebära en förlust av cirka 4,5 miljoner passagerare och 4.500 arbetstillfällen, plus en minskning med 25.000.000 €.

Från Irland sänks följande antal flygningar. 35 procent mindre flyg till/från Madrids flygplats Barajas och 23 procent i Barcelona El Prat terminal den totala sammanlagda är 648 färre resor.

Ryanair sänker sin flotta från 14 till 10 flygplan och antalet passagerare under högsäsong kommer minska från 5.300.000 till 3.400.000.

Flygplatsskattehöjningarna innebär att flygbolagen måste betala ut upp till fyra gånger högre än genomsnittet för de 170 destinationer Ryanair flyger till och från.

Om de skulle fortsätta med samma antal flygningar och flygplan som de har i Spanien för närvarande kommer företaget behöva betala ut mellan 75 och 80 miljoner euro mer än de gör i år.

Flygplatsskatter utgör 40 procent av biljettkostnaderna för Ryanairs flygningar till och från Madrid och Barcelona, vilket innebär att företaget ”inte kan göra någon vinst” från dessa linjer.

”Vi kan inte driva dessa flygvägar när det innebär att våra kostnader kommer att fördubblas”, har vice ordförande Michael Cawley uttalat, det är AENA som stängt dörren genom att inte lyssna till sin största kund och försumma att besöka Ryanairs huvudkontor i Dublin medande han vidare. Han har också kritiserat AENA: s ”oproportionerliga flygplatsexpansioner”, vilket har inneburit ”byggandet nya terminaler som är helt onödigt.”

Bland de flygvägar till och från Madrid och Barcelona som kommer att annulleras nästa år är Almería, Bari, Ancona, Girona, Eindhoven, Faro, Frankfurt, Genève, London Gatwick, Poznan, Stockholm, Turin och Verona.

Antalet flygningar till och från Spaniens två största flygplatser kommer att drastiskt minska för
Alghero, Bilbao, Bolonia, Bryssel, Budapest, Cagliari, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, Marseille, Milano, Niederrhein, Oslo, Asturien, Palma de Mallorca, Paris, Pisa, Oporto, Rom, Santander, Santiago de Compostela och södra Teneriffa.

Men utanför Spanien räknar Ryanair att fortsätta öka sitt antal linjer och flygningar med fyra procent 2013, till totalt 79 miljoner passagerare och tjäna en vinst på mellan 490 och 520 miljoner euro.

Europeiska kommissionen har krävt att spanska regeringen ska motivera de ökade flygplatsavgifterna genom att bevisa att detta är nödvändigt för att täcka Spaniens egna kostnader för flygresor.

Om Spanien inte kan visa det har goda skäl att tillämpa dessa höga skatter, kan EU tvinga dem att dra tillbaka ökningen.

Ryanair har sagt att om det händer, kommer det att fortsätta att fungera som vanligt från alla baser i Spanien.