Nästan 2% ökad fastighetsförsäljning av befintliga hus i Spanien

Försäljningen av spanska fastigheter ökade för andra månaden i rad i september 2012, enligt nya siffror från värderingsinstitutet Kyero

Den nationella statistiken  rapporterade i veckan att 25.985 transaktioner slutfördes i september, upp 0,9 procent från 2011 – den andra månaden i rad av den årliga tillväxten efter en tre procent jämfört med föregående år ökade i augusti. Försäljningen av nybyggda bostäder utgjorde endast 49,1 procent av försäljningen.

Det var de befintliga hemmen som var långt mer populära, de ökade med 1,8 procent jämfört med september 2011.

De spanska fastighetspriserna har fortsatt att hålla låg prisnivå och siffrorna visar att bolåneräntorna har sjunkit med 40 procent sedan marknadens topp.

Resultatet av detta blev att köpare återvänder till landet då priserna anses ha bottnat, och köpare vill vara med att göra fynd.

Det högsta antalet försäljningar per 100.000 invånare noterades i La Rioja och Valencia. I själva verket var Valencia ett populärt mål för köpare, kombinerat med Andalusien, Katalonien och Madrid stod de fyra regioner för 62 procent av alla transaktioner som gjorts i september.

( not red Marbella ligger i