Privatisering av sjukvård ny åtstramningspolitik

foto Wikimedia

Madrids nya regionalpresident Ignacio González  presenterade på onsdags planer på att privatisera en stor del av regionens hälso-och sjukvård som en del i åtstramningsåtgärderna för nästa år. 6 sjukhus kommer att överlämnas till privata händer.

Gonzalez tog nyligen över ministerposten från Esperanza Aguirre, som under sina nio år i regeringsställning, hade blivit något av en fanbärare för den liberala fraktionen av den härskande Partido Popular
Enligt González förslag kommer administrationen av sex nybyggda sjukhus upphandlas ut till den privata sektorn. De planerade utgifterna för hälsa ocvh sjukvård för nästa år har minskat med sju procent till 7.108 miljarder euro, vilket utgör 45 procent av budgeten för nästa år 17.048 miljarder.

Han inför även en fast avgift på en euro per receptbelagd medicin. Även Katalonien bhar infört denna åtgärd .

 

Från wikipedia;

Jaime Ignacio González González ( Madrid , 19 oktober av 1960 ), mer känd som Ignacio Gonzalez, är en politisk spansk ledamot i Partido Popular , ordförande för regionen Madrid från September 26 av 2012 . Det är den 4: e högsta ledaren som har denna region efter mandat Esperanza Aguirre , Alberto Ruiz-Gallardón och Joaquin Leguina . Han är också  generalsekreterare i PP i Madrid.

Han är gift och har tre döttrar.