San Pedro rustas upp ytterligare

Den nya tunneln i San Pedro Alcántara i Marbellas kommun blev klar i somras, nu flyter trafiken snabbt genom staden, pengarna räckte då inte till att bygga boulevarden ovanför tunneln men nu är det klart

Byggstarten av  ”San Pedro Boulevard” startar i Februari 2014 och kommer slutföras under våren 2014. Pengarna som fattades kom genom lån från EU som kommunen ansökt om redan 2010

Den nya boulevarden kommer fokusera på fotgängare och man bygger bland annat en stor park på 54.700 m2 kommer ligga ovanpå tunneln som leder huvudvägen A7 ner emot Gibraltar.
Elva byggföretag har lämnat in anbud om att få bygga projektet. Det är endast aktuellt för lokala byggföretag att ansöka, den sista anbudsdagen var 13 Oktober. Arbetet med byggnationen har en budget på sex miljoner Euros och kommer ta 15 månader