Trafikverket kan öka hastighetsbegränsningen på A7 igen

En delegation på den spanska trafiken myndigheten, Dirección General de Tráfico, undersöker nu möjligheten att öka hastigheten på kustvägen A-7 mellan Fuengirola och Manilva till 100 km / tim. För ett år sedan sänktes hastigheten från 100 till 80 km/ tim. Trafikverkets direktör uppgav att det var av säkerhetsskäl. Men de boende i Marbella säger att det  tar för lång tid att köra från flygplatsen eller Gibraltar.
Tráfico har fått flera skrivelser från många kommuner på Costa del Sol att hastigheten bör återgå till 100 km / t .
Efter ett möte med Trinidad Hernandez chefen på Trafico och  borgmästaren i Marbella Ángeles Muñoz, beslöt man att undersöka om man kan höja igen till  100 km / timme.

Hittills i år har dock dödsolyckorna i provinsen Málaga har minskat med 47 procent. Just kustvägen A-7 är en av de mest olycksdrabbade vägarna i provinsen. Förslaget från flera kommuner att begränsningen bör höjas har kritiserats från flera håll när kustvägen A-7, tidigare N-340, var känd som ”dödens väg” på grund av alla dödsolyckor.