sju spanska regioner väntas söka ekonomiskt stöd

Den spanska regionen Valencia följs av regionen Murcia, bland de spanska regionerna förväntas söka stöd från den senaste regeringen Rescue fond. Regionen Murcia kan bli nästa regionen i Spanien att vända sig till Spaniens centrala regering.

Regionen Murcia regeringens Ramon Luis Valcarel  hoppas på pengar till september han menade att Murcia sannolikt kommer att söka stöd i storleksordningen 200-300 miljoner euro, men han visste inte exakt ännu.

Enligt Bloomberg News skrev den spanska tidningen El Pais i helgen att sex regioner kan söka spanskt stöd. Enligt rapporter, Balearerna, Katalonien, Castilla-La Mancha, Murcia, Kanarieöarna och möjligen också i Andalusien har svårt att få finansiering, och några av de regioner studerar möjligheterna att söka stöd från den spanska regeringen Rescue fond.

Alla regioner i Spanien har under de senaste 10-15 åren byggt mellan 2-3 miljoner nya fastigheter och belånat dessa till stora pengar genom åren, vilket medfört att de nu sitter med stora skulder och utgifter som de inte kan betala.