Äntligen öppnar San Pedro tunneln

snart blir det en tunnel istället för trafikstockning genom San Pedro
snart blir det en tunnel istället för trafikstockning genom San Pedro

Den öppnas i  juni, före semestrarna som normalt medför stora trafikstockningar i detta område. Det har varit turbulent och försenat. Först skulle A-7 an som den heter öppna hösten 2011 men efter förseningar beroende delvis av spaniens åtstramningspaket blev det ett glapp där byggnationen gick långsamt. Sedan skulle den öppna i April 2012.

Nu är det klart, den 1 km långa tunneln öppnar i Juni 2012.  Projektet kommer kosta minst 85 milj Euros totalt. Bygget har forgått sedan 2008 och medfört stora omstruktureringsproblem tidvis inne i San Pedro stad. Affärsinnehavare har drabbats svårt och många tvingats flytta. Dock har ”gamla delen” där gågatan finns klarat sig ganska bra f örhållandevis.
Idag passerar 65.000 bilar San Pedro, det var under högkonjungturen som tunneln beslöts byggas för framtida underlättning av trafiken.