Nya shoppingcentret i Malaga stängde efter 7 timmar

Storsatsningen på det nya stora shoppingcentrat Muelle Uno, vid havet i Malagas hamn är just nu i gungning

Man öppnade 2 December och efter endast 7 timmar stängde Malagas stadshus centrumet då det fattas en öppningslicens. Dvs man har inte slutbesiktigat projektet och fastställt att det är säkert för besökarna

När centrat öppnades pågick fortfarande arbeten och det var blandat nyfikna besökare med arbetande byggjobbare.

Affärer, barer och restauranger hade öppnat sina dörrar för allmänheten som planerat.

Kommunen uppmanade ledningen att stänga området för allmänheten åtminstone tills arbetar slutförandet certifikat har utfärdats. Stadshuset tillade att Muelle Uno fortfarande inte ens hade ansökt om ett ”Licencia de utilización” (vad som brukade kallas de ”Primera ocupación) Inte heller har en öppnings licens.

 

 

 

80 miljoner euro Projektet omfattar en total yta på 56.000 kvadratmeter med 70 kommersiella lokaler och kulturella faciliteter, det skapar sysselsättning för 400 personer. Två parkeringsplatser ger utrymme för 1050 fordon. Butiker i centrumet är bland annat Adolfo Dominguez, Tommy, Roberto Verino, Lacoste, Levis, Guess och Mango medan valet av restauranger och barer går från tapas och  till pizzerior, glassbarer och internationella krogar
För barnen i centrum erbjuder poping Park och en Disney Store.