Förmögenhetsskatten kan återinföras

Förmögenhetsskatten kan återinföras om PSOE vinner igen. Det är nu nära till nästa val och den sittande   socialistregeringen PSOE vill nu komma med åtgärder för att mildra finanskrisen i Spanien.
Ett beslut om återinförande av förmögenhetsskatten väntas i dagarna det kommer gälla främst för höginkomstagare och de mest välbärgade. Finansministern Elena Salgado har tidigare varit positiv till denna skatt.
Elena salgado är idag finansminister men kommer inte ställa upp i valet 20 november för PSOE denna gång. Regeringen har uppskattat att den nya förmögenhetskatten ska dra in ca 1,4 miljarder euro per år. Dock är det mycket oklart om regeringen kommer sitta kvar efter nästa val, då Zapatero idag inte är lika populär som tidigare.

 

 

 

 

 

 

 

 

OBS ; ANLITA ALLTID EN JURIST/ADVOKAT I DESSA FRÅGOR
Texten ska ses som generell nöjesläsning och inte som råd av juridisk eller skattemässig art. Skatter och lagar är föränderliga och de individuella förutsättningarna varierar.
Marbella-news frånsäger sig allt ansvar för eventuella fel och utelämnanden i texten liksom för eventuella skador eller förluster som uppstått på grund av den allmänna informationen på dessa sidor.