Spanien gör pudel på hastighetsbegränsningarna

Nu  ändras hastighetsbegränsningarna igen!

Gränsen sänktes till 110km  i Mars , nu ändras den tillbaka till max 120  efter bara fyra månader. Den tidigare begränsningen beslöts av regeringen som en del i sitt energisparpaket då oljepriserna ökade.
Inrikesminister Alfredo Pérez Rubalcaba menade att fartsänkningen var tillfällig och att den nu lett till den besparing i bränslekostnader på 450 miljoner euro som avsetts samt att bensinpriset nu sjunkit och spås falla ytterligare. Rubalcaba medgav att den långsammare hastighetsbegränsningen också hade provocerat till stark debatt, men sade att man sparat 450 euro (£ 399m) i sin betalningsbalans.

Många spanjorer trodde att förändringen var ett knep för att samla in pengar genom mer fortkörningsböter.

Från den 1 juli, kan bilister återigen köra i 120 km / h (75mph).Beslutet kritiseras hårt från inte minst trafiksäkerhetsorgan, som anser att fartsänkningen lett till färre dödsoffer i trafiken.

Den Spanska racerföraren Fernando Alonso  som kör en Ferrari över 300 km/tim på racerbanan, tyckte att det var löjligt att sänka gränsen och att det är  ”svårt att hålla sig vaken” på mindre än 110km /t.

Rubalcaba avvisade hans kritik och säger förarna i USA följt samma hastighetsgräns och att han aldrig sett dem köra bil medan dom sover.