Mubaraks närmaste man gripen i Spanien

En egyptisk affärsman Hussein Salem kopplad till Egyptens förra president, Hosni Mubarak, ,  har gripits i Spanien på Mallorca . Affärsmannen anklagas för penningtvätt både i Spanien och i Egypten för misstanke om  bland annat ha slösat offentliga medel genom att sälja gas till Israel under marknadspris. Hussein Salem har spanskt medborgarskap.

Egyptens chef för Interpol Magdy el-Shafie sade att Salem är en av Mubaraks närmaste medhjälpare och att han är en stor aktieägare i Gas (EMG) Östra Medelhavet.  Den spanska polisen  har beslagtagit 33miljoner Euros av olagligt erhållna medel från flera bankkonton och nästan ett dussin fastigheter i Madrid och Marbella, värderade till cirka  8 miljoner euros.

En av hans söner, Khaled Ismail som anses vara hans frontman i Spanien, samt Ali Even som är en tunisisk medborgare, har också gripits.

Salem, flydde från Egypten 3 februari, bara 3 dagar innan Mubarak avgick.