Konstfestival i Marbella

Festival Internacional de Arte Marbella, är ett snabbt växande kulturevenement i Marbella. Det är nu inne på sitt 3e år och kommer öppnas på Torsdagkvll den 23 Juni och festivalen hålls från Fredag 24 Juni till Söndag 26 Juni

Det kommer finnas bla en möbelutställning med Vintagemöbler från  50 & 60-talet , filmer konst, gourmethörn, chilloutlounge, Media Center och ett komplett program av gratis underhållning. Denna tredje upplaga av FIAM kommer bli det största kulturella extravaganta eventet i Marbella i sommar.

Med åttio konstnärer av hög kvalitet som ställer ut är Festival de Arte International Marbella på väg att bli en kulturellt sensation när den äger rum i centrala Marbella från VIP invigningen på Torsdagen.

Femton olika nationaliteter är representerade bland de konstnärer som ställer ut – den mångkulturella mixen är en sann bild av den kosmopolitiska samhället i Marbella. Det finns konstnärer från Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA, Sverige, Danmark, Ryssland, Georgien, Italien och Kuba bland annat uppvisar många fina verk till en publik förväntad bli  20.000 personer.

FIAMfestivalen, får fullt stöd av turistrådet från Marbellas rådhuset, det kommer bestå av en dynamisk gatufest med  färgstark konst, musik och uppträdanden under tre dagar. Från Alameda och Avenida del Mar, i hjärtat av Marbella mellan Gamla Stan och Paseo Marítimo, visar konstnärerna sina olika verk i enskilda vita tält.

Nytt för i år är  Gourmet Corner, där konstälskare kan stoppa att njuta av smaker från flera olika kök, orientaliska härligheter från Wasabi, och eftermiddagste från Passion Café och populära Buddha Bar, man har även en chilloutzon där konstfans kan återuppliva sina sinnen med uppfriskande drinkar och cocktails.

Det är underhållning

Evenemanget drar igång med en VIP-invigningen cocktailparty torsdagen den 23 juni, och under de följande tre dagar, är allmänheten in för en fest av konst musik, dans, poesi och föreställningar med allt från jazz, soul, folkmusik, gospel och opera , tillsammans med barnens kreativa workshops, och en variation av konst och filmer. Många av Kustens favoritartister kommer att vara på scen, inklusive Stephen Lloyd-Morgan, Julie Ann Hunter  en kväll med opera på Lördagen den 25. Andra höjdpunkter i programmet inkluderar Aaran Harding, Fable 44, symmetri, Zoe Hughes, Ellen Zacks och Mr Maph. Festival sponsor Sotogrande International School kommer också ha flera framföranden av deras begåvade elever.

Och för att uppmuntra nya heta talanger att blomstra, omfattar årets festival två tävlingar, Taller Tinta Roja, barnens konsttävling och Ana Fischel ”gyllene biljett”  tävlin. Två välgörenhetsorganisationer kommer även närvara till förmån för Triple A djurhemmet och den franska Lion’s Club som samlar in pengar för ledarhundar för blinda.

För fullständig information om de tre dagarna av varierad underhållning som erbjuds, ta en titt på de färgstarka, A5 festivalprogrammen som finns i en lång rad anläggningar längs kusten från juni eller logga in på webbsidan:

www.festivaldeartemarbella.com