Timeshare får ny lagstiftning

Spanska regeringen beslutade i Fredags att godkänna ett nytt förslag till lagstiftning för att kontrollera Timeshare fastighetsbranschen i Spanien.

Lagstiftningen kommer anpassa den spanska lagstiftningen till övriga europeiska normer, och ta hänsyn till att bättre skydda konsumenten.

Det påverkar kontrakt för turismen tillgångar, förvärv av långfristiga semesterprodukter samt återförsäljning och byte av tidsdelat boende och andra varianter.

Lagstiftningen kommer reglera tiden för att utöva en ångerrätt, och förbjuda förskottsbetalning eller betalningsplan för långfristiga kontrakt.

Den nya lagstiftningen kommer också kräva mer information till konsumenten innan ett avtal undertecknas samt att ångerrätten höjs från tio till fjorton dagar. Förbudet för eventuell förskottsbetalning av köparen före utgången av ångerfristen omfattar tillhandahållande av garantier och andra objekt. Den nya lagstiftningen är fortfarande på planeringsstadiet och ligger nu inför övervägande av bla Finanspolitiska rådet.