SkärmklippMARBELLA stad har en bra app. Den heter Marbella Street, och den går att laddas ner från Apple Store och Google Play kostnadsfritt

Sensorer har placeras  på 100 intressanta platser om staden och kommer förse dig med information via Bluetooth när man närmar sig platserna
Informationen finnes på spanska engelska tyska och ryska och här finns även foton samt ljud som poppar upp på mobilen för att informera användare var dom är och ge en hint om intressanta platser.

Sensorerna kommer ge besökare och lokala gratis enkel information

Nytt Museum i Malaga i Tobakshuset
Nytt Museum i Malaga i Tobakshuset

Malaga har många konstmuseer, bl.a. det berömda Picassomuseet och Carmen Thyssen museet, det är inte så konstigt då Spanien alltid haft ett stort intresse för måleri, också många naivistiska konstnärer kommer från Spanien men även skulpturer finns här. Dali har tex flera skulpturer vid Marbellas ”Marmortorg”.

Detta är den första delen av den ryska statens konstmuseum utanför sitt hemland. Och denna lott föll på Spanien varvid ett museum invigs i Málaga.   Borgmästare Francisco de la Torre ledde en grupp som besökte S: t Petersburg tidigare för att underteckna utkastet till avtal för att inrymma en permanent samling av cirka 100 utställningar i staden. Man kommer presentera ett flertal  guld ikoner och konstverk. Som mästerverk av den modernistiska konstnären Marc Chagall och den inflytelserika konstteoretikern Kandinsky.   Ytterligare 50 till 60 verk lånas ut för två tillfälliga utställningar varje år.

Den ryska kollektionen kommer installeras i  Málagas gamla tobaksfabrik, La Tabacalara, på våningen ovanför den det mycket framgångsrika museet för veteranbilar.  Ryska våningen får en totala utställningsyta blir cirka 5.500 kvadratmeter, med nästan 800 löpmeter för att hänga tavlor.

Även Frankrike har öppnat ett av världens mest besökta museer,  ­Centre Pompidou i Malaga!

Den första filialen utanför Frankrike.

 

hamnMARINA MARBELLA!  – MARBELLA AL THANI – – La Bajadilla

Ta en titt på videon som arkitekterna släppt inför nya hamnprojektet i Marbella stad.  Marbella stad är med och satsar som investpartner tillsammans med Nasir Bin Abdullah & Sons Consortium i detta projekt som kommer bli ett nytt historiskt märke för Marbella  se denna länk  http://vimeo.com/21603974

Port Al-Thani

Abdullah Ben Nasser Al-Thani har vunnit upphandlingen att omvandla Marbellas fiskehamn till ett ambitiöst marina, och andas nytt liv i den befintliga fiskehamnen..

Marbellas kommun har meddelat att  man godkänt att  Qatar Shejken och ägaren av Málaga Football Club, Abdullah Ben Nasser Al-Thani kommer få sanera och utvidga hamnen. Han kommer investera € 400.000.000 i den nya hamnen i La Bajadilla i Marbella, som omfattar en cirkulär vägg och exteriör fördämning och en 200 meter kaj för kryssningsfartyg. Han planerar vidare bygga ett fem-stjärnigt hotell på marinan, samt barer, restauranger, butiker och stormarknader som kommer förnya den östra delen av staden.

Projektet kallas den viktigaste stadsutvecklingen i Marbellas historia. Marbella La Bajadilla port är beläget på den nordöstra infarten till Marbella och kommer kunna klara mer än dubbelt av den nuvarande kapaciteten. Lyxbutiker ska byggas och en exklusiv brygga inne i marinan ska avsättas för 26 båtar. En 200 meter lång brygga i den yttre delen av hamnen kommer att anslutas direkt med den inre hamnen. Här kommer man docka de stora lyxfartygen som kan dockas och sätta passagerarna i land för att spendera tid – och pengar – i Marbella.

Anm RED Puerto Banus är just nu den mest ikoniska hamnen i södra Spanien och den statusen kommer naturligtvis bibehållas och antagligen fortsätta vara nummer ett, men La Bajadilla kommer troligen bli innestället nummer två vilket ju är mycket trevligt och bra för Marbella stad som haft många butiker som flyttat till Puerto Banus eller shoppingcentrumet La Cananda

Kung  idagLänge leve Kungen! Idag kröns Felipe VI
Kung Juan Carlo har abdikerat efter 40 års regeringstid.  Och i dag kröns Spaniens nya kung , Felipe VI (46 år)

Kungen undertecknade dokumentet i en tv-sänd ceremoni. Efteråt omfamnade han sin son.

Den senaste tiden har den antimonarkistiska rörelsen tagit fart och på grund av detta har inrikesministeriet höjt terrorvarningsnivån från nivå 2 till nivå 3. Tiotusentals spanjorer har gått ut på gatorna för att kräva en folkomröstning, extrema vänsterpartier uppmanade till nationell folkomröstning om att avskaffa Spaniens monarki efter Juan Carlos I överraskande abdikering. Den största anti-monarkistiska rallyt hölls i Madrids Puerta del Sol square den 2 juni, med tusentals demonstranter bär Republikanska flaggor under parollen ”Monarki Nej tack”.

Ett massivt bevakningspådrag sker ca 14.000 poliser, kravallpolis  Rikspolisstyrelsen, Guardia Civil m flera är inblandande i övervakningen kring kröningen, med början i Måndags. Även marktrupper, flygunderstöd, och en kavalleriskvadron kommer finnas på plats , på vad den spanska pressen kallar ”El Día Grande”.

”Den fullständiga och omfattande utbyggnad är att garantera säkerheten för de inblandade”, sade en talesman för inrikesministeriet.

Den nye kungen ska idag paradera genom gatorna i Madrid efter proklamationen.

 

wikimedia

Semana Santa den Spanska Påsken ,

 

 

 

eller stilla veckan som är det spanska namnet för påsken går tillbaka till 16-talet då kyrkan beslutade att lägga fram berättelsen om Kristi lidande på ett sätt som folket kunde förstå. Det beslutades att det bästa sättet att göra detta skulle vara en serie processioner genom gatorna, som föreställer scener ur berättelsen om  Jesus Kristus födelse och fall.

Semana Santa är som mest firat i södra Spanien i Andalusien. Sevilla men även i Malaga är de orter där man firar som mest.

Som turist är det en upplevelse att  följa processionerna som är praktfulla härliga och festliga.

Man firar på lite olika sätt Andalusiens versision av Semana Santa är inte samma som i regionerna Castilla-Leon –  Zamora och Valladolid, andra varianter finns i Salamanca , Avila och Segovia och Toledo.

Även om stil och stämning av Semana Santa i Spanien varierar från stad till stad, de grundläggande komponenterna är desamma. Varje dag finns det ett antal processioner, en från varje brödraskap i staden, som består av flottar som transporteras från deras kyrka till domkyrkan och tillbaka igen. De flesta brödraskap bära två flottar, ett med Kristus och en med sin sorg mor, Maria Virgin.

Varje procession är olika och alla har sina egna speciella anhängare, antingen på grund av placeringen av kyrkan eller exakt vilken typ av processionen (förekomst av eller typ av musik, den tid på dagen osv.)

Själva vagnarna med helgonen på är  tunga, speciellt i Andalusien, som är den mest extravaganta regionen för Semana Santa. Starka män bär dom under många timmar, så det innebär en form av lidande. Smärtan ska då vara en tanke till Kristus lidande. Bärarna de sk ”costaleros” anser att det är en stor ära att  bära fram vagnarna på sina axlar  trots och egentligen på grund av smärtan som är  inblandad.

I Andalusien startar Semana på söndagen före påsk och varar till påskdagen. De flesta processioner sker på kvällen – tidigast vara i cirka 18:00 men de flesta vid ungefär 21:00.Fredag ​​är den stora dagen. Händelserna i torsdags kväll / fredag ​​morgon är det viktigaste.  Påskdagen, den sista dagen i Semana Santa, är också viktig.
Då avlägsnar man kåporna som suttit på bärarna en hel vecka för att beteckna sorg vid Jesu död Kristus, de tas bort för att fira uppståndelsen.
(Det bör noteras att huvor har något att göra med Ku Klux Klan, som de så ofta jämförs. Det sägs att tidigt KKK medlemmar såg Semana Santa firandet och kopierade deras kostym, så imponerade blev de av effekten just denna utformning har på åskådare.)

Om det regnar ställs Semana Santa in. Detta då det är ett utomhus event och de gamla antika vackra vagnarna är känsliga och får inte utsättas för fukt eller ens duggregn.

Flamenco – Saeta
I Andalusien och särskilt Sevilla förekommer
utbrott av flamenco sång, sjungen från en av balkongerna i de trånga gatorna i staden. Förr i tiden var de  spontana, men idag är de alltid planerade. Processionen stannar upp för att lyssna på sången tills det är över.

 

foto;Alfonso Bernal
foto;Alfonso Bernal

 

 

 

Foto, Paconi
Foto, Paconi

 

 

 

foto-José-Carlos-Díez
foto-José-Carlos-Díez

 

Trädgårdsintresserad! Besök den nya trädgårdsmässan i Estepona 9-10 November i år. Detta blir Solkustens första trädgårdsmässa. Här får man tips om trädgårdsskötsel , man kan se bla vackra tillfälliga trädgårdar uppbyggda dessa dagar
Mässan hålls i  Palacio de Congresos, belägen intell  CN340 vägen i Estepona; Öppet från 11.00 – 20.00
Organisatör är  GM Events tillsammans med  Sol Productions. Man räknar med  3,500 visitors per dag, P platser finns och även enkel access för  barnvagnar
Denna show är ny för  Estepona, men mässan har hållits under flera år och haft bra framgångar på Costa Blanca med fler än 5,000 besökare som vill ha inspiration till sina Wspanska hem och trädgårdare.

Storbritanneins TV stjärna  Charlie Dimmock  kommer närvara och flera andra experter kommer svara på frågor.

Även en specialist på medelhavsväxter  kändisförfattarna  Dick och Clodagh Handscombe, och Lorraine Cavanagh (skrev Mediterranean Garden Plants och är ägare av  Viveros Florena) kommer finnas på plats för råd
om bla teknik en hur man får en backer trädgård och behåller den fin här i Spanien
 http://homesandgardens.es

http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Dimmock

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_Force

Stefan, Håkan och Maria

Maria Von Gerber och Håkan Håkansson har öppnat Bistro Sardin i Gamla Stan i Marbella. De hade tidigare samma konceptkrog på Kungsholmen i Stockholm. Namnet kom av att det är litet men med mycket folk. Så var det alltid i Stockholm och likadant har det snabbt blivit här. Det är lite av en kvarterskorg med mycket mysig atmosfär. Man serverar svensk husmansskost och några internationella rätter, i en mysig miljö och med ett varmt hjärta. Vinerna är Spanska. Köksmästaren Stefan Svahn har tidigare arbetat både i London Moskva och Oslo.

Bistro Sardin är öppet  kvällstid tisdag – söndag från klockan 19.00 – 01.00

Adress: Pasaje Carlos Mackintosh Local 15 29600 Marbella.
Tel: 0034 952 867 758  www.sardin.es info@sardin.es

 

 


Casa Natal de Picasso

Varje dag
Casa Natal de Picasso
Plats: MálagaUtställning och information om Picasso och hans liv.
Öppet måndag till lördag från 10:00 till 20:00 och söndag från 10:00 till 14:00
vid Fundación Picasso Museo Casa Natal, Plaza Merced, 15 i Malaga
Tel: 952 060 215.

http://www2.museopicassomalaga.org/

—————————————————————————-

Museo Taurino

Varje Måndag , Tisdag, Onsdag, Torsdag och Fredag
Plats: MálagaTjurfäktningsmuseum som visar traditionella kostymer mm. För mer information tel: 952 226 292, öppet från 10:00 till 13:00 & 17:00 till 20:00. Plaza de Toros la Malagueta Paseo de Reding.
———————————————————————————————————————–

Pablo Picasso Ceramics

Plats: Málaga
Från: Söndag 24 April 2011
Till: Lördag 31 December 2011

En utställning av tjugofem keramiska verk gjorda av Picasso.
Öppet måndag till söndag från 9:30 till 20:00 vid Fundación Picasso Museo Casa Natal Fundación Picasso Museo Casa Natal, Plaza Merced, 15. Tel: 952 060 215.

Sinergias

Plats: Málaga
Från: Torsdag 8 September 2011
Till: Söndag 30 Oktober 2011

En utställning med 28 verk från samlingen Museo-1980/2010, törstig år av Obsessions ”av Fernando Barreira.
På Art Wanson Gallery, Alea, Calle Fajardo 11.
E-post: info@theresabernabe.com för mer information.

http://www.artwansongallery.es/exposiciones/sinergias-fernando-barreira-del-8-al-30-de-octubre-2011-id3174

————————————————————————————————————————————————

MARBELLA
Lo Que Existe Sin Ser Visto

 

Plats: Marbella
Från: fredag ​​7 okt 2011
Till: torsdag 15 december 2011

En utställning som är en reflektion över den nya framväxande spanska konsten
21 konstnärer med betydande närvaro av andalusiska samtida konst.
Visningar efter överenskommelse på Poligono Gallery, Poligono Industrial La Ermita, Calle Carbon 13. Tel: 615 381 119 eller e-post: sophie@poligonogallery.com.

http://www.poligonogallery.com/

 

 

XXI Premio Unicaja de Artesania Jaen

Plats: Málaga
Från: Onsdag 21 September 2011
Till: tisdag 18 okt 2011

En utställning med titeln XXI Premio Unicaja de Artesania Jaen.
Öppet måndag till fredag ​​från 10:00 till 13:30 och från 17:00 till 20:00, lördagar från 10:00 till 13:30.
Entré: vuxna 2 €, pensionärer och grupper € 1. Barn under 14 gratis.
Museo de Artes y Costumbres Populares, Pasillo de Santa Isabel, 10. Tel: 952 217 137.

http://www.museoartespopulares.com/

Madrid Fashion Week 2011
5 dagars mode vecka i Madrid med 44 designkollektioner har just gått av stapeln med start 27 September

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bilden nedan visar den senaste badkollektionen från den spanska designern Montse Bassons

Grattis till alla tjurar! och djurälskare.

Från och med 1 Januari 2012 är tjurfäktning förbjuden. Katalonien hade sin sista tjurfäkning 25 september på arenan La Monumental i Barcelona. Arenan var fullsatt både innanför och utanför där press och demonstranter trängdes i demonstrationer både för och emot belutet

Katalonien har haft  624 års fäktningar totalt. Många anser att det kommer sprida sig och hela spanien kommer anamma detta förbud.

 

Vi på Marbella-News håller tummarna att det går fort!

 

 

En ny lekpark invigdes nyss för barn i La Campana Nueva Andalucia som ligger i Marbellas kommun. Området har flera unga barnfamiljer boende varför man satsat speciellt på detta område
Parken vänder sig främst tilll barn mellan fem till 12 år , en anna mindre park intill invigdes samtidigt för mindre barn, mellan två och fem år gamla.  Parken är på 1500 m2.

Guardia Civil får nya moderna uniformer.

Generaldirektören för polisen och Guardia Civil, Francisco Javier Velazquez, presenterade de nya uniformerna. Uniformerna kommer ha samma gröna toner somn tidigare . De flesta  kontor kommer att bära uniformer som utformats särskilt för polisiära arbeten,   vissa enheter, såsom desarmeringspersonal, trafik, naturskydd och andra, kommer att ha andra uniformer anpassade till deras behov.

Den nya uniformerna kommer kosta landet  21.5 miljoner euros. De första kontoren som får de nya uniformerna är   officerare i A Coruña, Alicante, Gijón, Oviedo, Badajoz, Baleares, Barcelona, Cáceres, Cantabria, Ciudad Real, Granada, Huesca, La Rioja, Leon, Madrid, Murcia, Navarra, Pontevedra, Sevilla, Toledo, Valencia, Biscaya och Zaragoza. De kommer att börja använda den nya uniformen, som successivt kommer att införas inom andra områden från och med nu och till slutet av nästa år.

De gamla uniformerna  med den berömda trekantiga hatten som kallas för tricornio kommer endast att användas för vissa officiella tillfällen.

Skolan är slut för sommaren i Malagas kommun denna vecka. barnen börjar igen i September.  Lågstadieeleverna börjar den  12 september och gymnasieeleverna den 15 September
Den nya skolkalendern har godkänts av Junta de Andalucía  och omfattar 178 dagar av klasser, detta är samma som genomsnittet i övriga Spanien och Europa.

Med anledning av detta blir det nu färre lediga dagar än tidigare och de lokala festligheterna de sk FIESTAS  under läsåret kommer det inte vara ledigt om det inte är en helgdag undantaget är  den 30 april och 31 oktober  (Alla helgons dag ). Däremot kommer det blir skolledigt  en hel vecka  för Semana Blanca, från 27 februari – 5 Mars.

Julhelgen kommer att från den 24 december fram till den 9 januari och påskledigt från april 2 till 9.

Ledigt blir det också under fem nationella helgdagar, den 12 oktober, november 1, December 6, 8 december och den 1 maj och på sikt kommer  den 22 juni också innebära leddighet.

Festival Internacional de Arte Marbella, är ett snabbt växande kulturevenement i Marbella. Det är nu inne på sitt 3e år och kommer öppnas på Torsdagkvll den 23 Juni och festivalen hålls från Fredag 24 Juni till Söndag 26 Juni

Det kommer finnas bla en möbelutställning med Vintagemöbler från  50 & 60-talet , filmer konst, gourmethörn, chilloutlounge, Media Center och ett komplett program av gratis underhållning. Denna tredje upplaga av FIAM kommer bli det största kulturella extravaganta eventet i Marbella i sommar.

Med åttio konstnärer av hög kvalitet som ställer ut är Festival de Arte International Marbella på väg att bli en kulturellt sensation när den äger rum i centrala Marbella från VIP invigningen på Torsdagen.

Femton olika nationaliteter är representerade bland de konstnärer som ställer ut – den mångkulturella mixen är en sann bild av den kosmopolitiska samhället i Marbella. Det finns konstnärer från Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA, Sverige, Danmark, Ryssland, Georgien, Italien och Kuba bland annat uppvisar många fina verk till en publik förväntad bli  20.000 personer.

FIAMfestivalen, får fullt stöd av turistrådet från Marbellas rådhuset, det kommer bestå av en dynamisk gatufest med  färgstark konst, musik och uppträdanden under tre dagar. Från Alameda och Avenida del Mar, i hjärtat av Marbella mellan Gamla Stan och Paseo Marítimo, visar konstnärerna sina olika verk i enskilda vita tält.

Nytt för i år är  Gourmet Corner, där konstälskare kan stoppa att njuta av smaker från flera olika kök, orientaliska härligheter från Wasabi, och eftermiddagste från Passion Café och populära Buddha Bar, man har även en chilloutzon där konstfans kan återuppliva sina sinnen med uppfriskande drinkar och cocktails.

Det är underhållning

Evenemanget drar igång med en VIP-invigningen cocktailparty torsdagen den 23 juni, och under de följande tre dagar, är allmänheten in för en fest av konst musik, dans, poesi och föreställningar med allt från jazz, soul, folkmusik, gospel och opera , tillsammans med barnens kreativa workshops, och en variation av konst och filmer. Många av Kustens favoritartister kommer att vara på scen, inklusive Stephen Lloyd-Morgan, Julie Ann Hunter  en kväll med opera på Lördagen den 25. Andra höjdpunkter i programmet inkluderar Aaran Harding, Fable 44, symmetri, Zoe Hughes, Ellen Zacks och Mr Maph. Festival sponsor Sotogrande International School kommer också ha flera framföranden av deras begåvade elever.

Och för att uppmuntra nya heta talanger att blomstra, omfattar årets festival två tävlingar, Taller Tinta Roja, barnens konsttävling och Ana Fischel ”gyllene biljett”  tävlin. Två välgörenhetsorganisationer kommer även närvara till förmån för Triple A djurhemmet och den franska Lion’s Club som samlar in pengar för ledarhundar för blinda.

För fullständig information om de tre dagarna av varierad underhållning som erbjuds, ta en titt på de färgstarka, A5 festivalprogrammen som finns i en lång rad anläggningar längs kusten från juni eller logga in på webbsidan:

www.festivaldeartemarbella.com

Då den finansiella krisen i storbrittanien slagit hårt på marknaden i Spanien visar nu , tyskar, skandinaver och ryssar återigen ett stort nyvaknat intresse för framförallt Costa del Sol, och då  främst Marbella: hugade spekulanter lockas av prisrekuktioner på upptill 30 procent i vissa fall) sedna högko9njunkturen 2007. Detta framgick nu tydligt på den senaste fastighesmässan i London ” En plats i solen”. Byggare och fastighesmäklare är nu optimistiska för framtiden även om det kan ta viss tid innan det slår igenom ordentligt
Under 2010 såg man redan en liten ökning av fastighetsförsäljningar tack till köpare från utlandet, i år 2011 har enligt utländska undersökningar fastighetsköpen på Costa del sol ökat med hela 43 procent redan i år

Statistiken bekräftar denna trend har även noteras av industrin. Enligt den senaste fastighetsförsäljningar rapport från spanska bostadsministeriet gjordes det  6.457 transaktioner i Malagaprovinsen ( Costa del Sol) under sista kvartalen 2010 av dessa var 905 (14 procent) köpare bosatta utanför Spanien. Detta var en ökning på 31 procent jämfört med föregående kvartal ( 2009).

Ignacio Osle, som är försäljningschef på Taylor Wimpey España, en av de största utländska byggföretagen som verkat 60 år i Spanien, deras specialitet  är andraboende för utländska köpare. Ignascio Osle är övertygad om att den kommer en ”långsam men varaktig återhämtning. Vidare menar han att 2011 har börjat bra. I denna första kvartalet förfrågningar av utlänningar 43 procent på solkusten.

Genomsnittspriserna som köptes av utländska köpare i Marbella förra året 290.000 €. Och de flesta som såldes var befintliga bostäder dvs inte nybyggnationer.

 

Foto Osvaldo Gago
Foto Osvaldo Gago

Trafikmyndigheten DGT räknar med att 14.400.000 bilister kommer att finnas på de spanska vägararna från och med idag, fredagen den 15 april till måndagen den 25 april.

Som vanligt kommer de att sätta särskilda åtgärder om kontroll och trafikflödet på plats, från 15:00 idag inför helgen och sedan igen från onsdag.

Alternativa sträckningar har etablerats på platser och vägarbeten på A-1, A-2, har A-3 och A-4 alla har stoppats för att begränsa deras inverkan på trafiken.

Trafikmyndigheten uppmuntrar påskresenärerna att använda sunt förnuft i trafiken för att få en så effektiv resa som möjligt. Man varnar för att Valencia på Onsdagen är en plats att undvika, då 40.000 fotbollsfans besöker staden för finalen i King’s Cup, varav de flesta av reser på vägen mellan Madrid och Barcelona.

Trafikmyndigheten påbörjar särskilda åtgärder på 15:00 i eftermiddag

www.opendeandalucia.com hemsida
www.opendeandalucia.com hemsida

För andra året i rad spelas Open de Andalucia tävlingen på Parador Málaga Golf
Tävlingen ligger mellan 24 och 27 mars . De två första tävlingsdagarna är det  fri entré ! I startfältet återfinns många golfproffs som den senaste Ryder Cup-kaptenen Colin Montgomery, Darren Clarke, Paul McGinley, Thomas Björn och Thomas Levet samtvinnaren av British Open, Louis Oosthuizen. Svenska deltagare är bla Niclas Fasth, Alexander Norén och Michael Jonzon en dansk spelare som är välkänd är Søren Kjeldsen, han var även vinnare under 2009.

Spanska deltagare är n Miguel Ángel Jiménez och tvåfaldige Masters-vinnaren José María Olazabal.

Open de Andalucía arrangeras tillsammans med Turkish Airlines
Hemsida: www.opendeandalucia.com

seve ballesteros hemsida

Seve Ballesteros kamp emot cancer

En välgörenhets Golf Cup för Seve Ballesteros Stiftelsen Äger rom In El Campanario Golf and Country Club – Estepona på Lördag den 9 april.

Seve Ballesteros Foundation:  Cancer är en sjukdom som inte gör åtskillnad mellan ras, språk eller ålder. Det är verkligen sant utmaning som mänskligheten har att vinna förr eller senare.  Seve Ballesteros Stiftelsen vill bidra så mycket som möjligt i forskningsbidrag för bot emot cancer.

Seve Ballesteros  ” Jag förstår mycket väl alla de som lider av svår sjukdom samt deras familjer. Jag har haft turen att f a en andra chans och med tanke på min situation kan jag bidra till att hjälpa andra. Det är min önskan erbjuda förutsättningar och hopp om att en dag för att åtgärda detta allvarliga problem. Detta kommer att vara stiftelsens prioritet och anledningen till att inrätta en välgörenhetsorganisation som bär mitt namn. Det har varit en tuff tid för mig. Läkarna på La Paz har räddat mitt liv och en evig kamp är nödvändig. Den verkliga kampen är kampen mot denna typ av sjukdom. Det är värt ansträngningen. ”

För mer information om Seve Ballesterosstiftelsen, vänligen besök: www.seveballesteros.com

wikimedia
wikimedia

Det kommer troligen byggaa ett Soho i området Muelle Heredia Ensanche , förslaget har  kommit från företag och invånare området

Man vill göra stadens centrum till en mer levande stadsdel för kultur och konst. Området Muelle Heredia Ensanche ligger strategiskt placerad mellan hamnen, Alameda Principal, floden och parken.

Borgmästaren i Málaga, Francisco de la Torre, talade vid ett möte i förra veckan och meddelade då att Málagas Soho kommer vara verklighet inom tre till fyra år. Vidare tillsätts nu kommittéer för marknadsföring och reklam, kultur, turism, näringsliv och stadsplanering. Man har redan förslag på ett nätverk med kulturella kaféer och renoveringsplaner samt letar efter tomma lokaler som skulle användas till marknader, kulturella aktiviteter och bokmässor.

Borgmästaren har lovat 1.500.000 € från Rådhuset som finansiering för att förbättra området, men han betonade att vad som kommer att vara nyckeln till projektet är att den privata sektorn kommer med bidrag.

32 spelare tävlar om 220.000 DOLLAR

FAKTA
Name:
Andalucía Tennis Experience

Category: WTA International Series

Tournament dates: From April 2th to April 10th, 2011.

Wheel Chair Tournament dates: From April 8th to April 10th, 2011.

Venue: Club de Tenis Puente Romano, Marbella.

Surface: Clay.

Prize Money: 220.000 $

Numer of match days: 9.

Number of players Singles: 32 (main draw: 25 + 3 wild cards + 4 qualifiers)

Number of players Doubles: 32 (16 couples)

Estimated public attendance (1st edition): 30.000 people.

Central Court capacity: 3.500 people

The tournament takes place in Club de Tenis Puente Romano http://www.puenteromano.com

Mer om tävlingen : http://www.andaluciatennis.com

Bilden är från deras facebooksida ;  http://www.facebook.com/Andaluciatennis

Enligt sidan ska dom ha släppt biljetterna till försäljning nu .

foto Ian Britton Freefoto.com

Junta de Andalucia, den regionala regeringen har meddelat att

Costa del Sol kommer att hålla Andalucia Golf Open, på Malaga Golf Parador i Mars.
En cykeltävling  Vuelta de Andalucia kommer att äga rum den 20 februari från Benahavis, och delar av den nationella  ”Vuelta Ciclista a España” kommer hållas på Solkusten i slutet av augusti
I April kommer Marbella återigen att vara värdland för Andalusien Tennis Experience.

I år kommer kommer 11 händelser/tävlingar gå av stapeln i Andalusien, som Junta hoppas är en bra marknadsföring för sin regionen i utlandet.

I resten av Andalusien kommer bland andra idrottsevenemang vara: Gran Premio de Motociclismo i Jerez de la Frontera i april och Desafio Doñana triathlon.

Almeria står värd för Extreme 40 Sailing Series medan Andalucia Valderrama Golf Masters wil att hållas i San Roque (Cadiz).

Övriga händelser: Andalusien Bike Race i Cordobaoch Jaen, Punta Umbria World Cross Championship Huelva, Den Euroando vandring evenemanget och Sierra Nevada Limite Roadcykelloppet.

www.freefoto.com